Lynxmotion Tech Support

www.lynxmotion.com
Join the Accelerator Program
It is currently Mon Apr 21, 2014 5:36 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 4:20 am 
Offline
Roboteer

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:05 am
Posts: 3
Hi all,

I recently assembled my Robot, Lynx 5 Arm Kit L5A- KT which came with a SSC-32 Ver 2.01. I cant connect via Rios SSC-32 ver 1.05 and 1.06. The RS232 settings are correct as you can see below as well as in the video (LED Blinks):


Image



Light on controller board blinks at about a 1 second rate

Pressing the (Connect) button stops the light while the dialog box is up. Once I select the (Yes) Option light returns to 1 second blinking interval.

The com port selected is the same and the baud parity are the same, tried different COMs also as well as toggled FIFO Settings.

I am using a USB2RS232 connection with Win 7 64 - bit also using the provided RS232-RS232 Extension cable, I am using a wall Power Adapter to Power the unit, same result with the VS2=VS1 jumpers installed.

Please advice,

Thank you & Best Regards,

imaqui


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 11:03 am 
Offline
Salmon of Retribution
User avatar

Joined: Fri Jul 28, 2006 6:41 pm
Posts: 540
Location: The Plane of Suck.
In the COM port properties box, click on "Advanced". Make sure that "receive buffer" and "transmit buffer" are the same. If I remember correctly, the values should both be 14. If that doesn't solve your problem, I would try either using a powered USB hub to connect your adapter to, or try using an FTDI adapter such as this one.

Let me know if this helps. :D

_________________
Curiously enough, the only thing that went through the mind
of the bowl of petunias as it fell was "Oh no, not again."

James "Don't call me Jim" Frye
Lynxmotion, Inc
http://www.lynxmotion.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 3:04 pm 
Offline
Roboteer

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:05 am
Posts: 3
Thank you for the quick response, I tried the different FIFO Settings as well [turned off, turned on, max setting, equal 14s, equal 8s, min settings etc]. Still no good.

I will try with another USB-RS232 Cable (using the provided RS232-RS232 extender cable) as well as my friends desktop [using just the provided RS232 Cable] today and see if I can communicate.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 4:34 pm 
Offline
Lynxmotion Founder
User avatar

Joined: Mon Oct 31, 2005 11:46 am
Posts: 9325
Location: my quiet place
imaqui wrote:
Thank you for the quick response, I tried the different FIFO Settings as well [turned off, turned on, max setting, equal 14s, equal 8s, min settings etc]. Still no good.

I will try with another USB-RS232 Cable (using the provided RS232-RS232 extender cable) as well as my friends desktop [using just the provided RS232 Cable] today and see if I can communicate.


Somehow you have not been shown the thread of all serial port issues...
viewtopic.php?f=2&t=4702

_________________
Jim Frye, the Robot Guy
http://www.lynxmotion.com
I've always tried to do my best...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 5:11 pm 
Offline
Robot Guru

Joined: Thu Jul 13, 2006 11:10 pm
Posts: 2260
I've used the prolific usb serial drivers at 9600 baud (using lynxterm) with an ssc-32 successfully. The com3 seting may need to be checked as often that port is used by computer internal modems.

_________________
Why I like my 2005 rio yellow Honda S2000 with the top down, and more!
http://youtube.com/watch?v=pWjMvrkUqX0
http://youtube.com/watch?v=qfyRA-g1nhI
http://web.comporium.net/~shb/S2000video.htm


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 1:49 am 
Offline
Roboteer

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:05 am
Posts: 3
Thank you so much folks, i appreciate the input. Problem fixed - I was using the drivers windows 7 "recommended" and which took me to prolific's site to download but they weren't the latest ones [i for some reason assumed they were and didn't double-check].... I somehow overlooked that.... Thank you again :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
© 2014 RobotShop Distribution inc. All rights reserved.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group